Christer Sjögren och bilar

Vid sidan av musiken har Christer Sjögren ett intresse som är större än alla andra - bilar. Ända sedan han var liten har han intresserat sig för bilar och motorer. Kanske beror det på att hans pappa hade ett bilintresse som han ville dela med sin son. Dessutom jobbade hans pappa som taxichaufför vilket innebar att Christer som barn fick se många spännande bilar som skiljde sig från de bilar man vanligtvis såg i folks garage. Det som gör att han är så fascinerad av bilar är dock inte själva maskineriet, det handlar om en känsla. Framförallt är det frihet i att kunna bestämma själv och åka i väg vart man vill, när man vill. Val av bilmärke är inte svårt, han kallar sig själv för ett mercafreak och Mercedses har en speciell plats i hans hjärta.

Liv idag

Förra året fyllde Christer Sjögren 65, alltså åldern för pension. Men det innebär inte att han har lagt av. Han har tjänat tillräckligt med pengar för att aldrig jobba igen, men trots det håller han på än och kommer fortsätta så länge han orkar. Musiken är ett intresse, en passion, något han sysslar med för att han älskar det - inte för att kunna leva. I år är han förutom med julturnén I Juletid även aktiv med sin självbiografi Får jag lov att berätta?: Kramgoa minnen från Christers garage där han för första gången berättar öppet om bland annat otroheten med Lotta Engberg och sitt alkoholmissbruk. Köp den på Adlibris.

Boende

Han bor idag i ett hus på Hammarö utanför Karlstad, inte alltför långt från sin hemstad Hagfors i Värmland. Han bor där tillsammans med sin fru Birgitta som han har dottern Charlotta tillsammans med som dessutom gett paret två barnbarn. Nu är det dock bara Christer och hustrun som bor i huset precis Vänerns strand. Tomten är nästan 5800 kvadratmeter och de har både tallar och skog. De har dessutom ett strandhus med egen brygga på tomten. Huset är specialritat av en arkitekt till Christer Sjögren och hans fru. Det går alltså ingen måtta på Christer Sjögren om man säger så.